loading.gif
mobile-banner-bg

Küçük Millet Meclisi Toplantısı

...
14 Ocak 2010 - Perşembe

10 Ocak Pazar günü saat:14:00-17:30 arası Milletvekilleri,Stk Temsilcileri,Akademisyenler ve Parti temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.Beyoğlu İlçe Başkanlığı olarak yaklaşık kırk kişilik bir katılım sağladık.

"DTP kapatıldı Ak Parti sevinmedi"

11-01-2010
 

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "AK Parti olarak DTP'nin kapatılmasında bir çıkarımız yoktur" dedi.

Taksim Point Otel'de "Türkiye Küçük Millet Meclisi" adlı girişim tarafından düzenlenen "DTP, Parti kapatma ve Anayasa Mahkemesi" toplantısında konuşan Kuzu, parti kapatmanın ikinci Dünya Savaşı ile ortaya çıkan bir uygulama olduğunu, buna Almanya ve İspanya'daki parti kapatmaları örneğinin verilebileceğini belirtti.

AK PARTİ ŞİDDETE ÇAĞRI YAPMADI

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti, Refah Partisi ve DTP'ye ilişkin davalarda Venedik Kriterlerine yöneldiğini dile getiren Kuzu, AK Parti davasındaki 400 küsur konuşmanın hiçbirinde şiddete çağrı olmadığını, en son DTP davasında ise AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesinin göz ününe aldığını ifade etti.

Kuzu, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı parti kapatmada çok meraklı. Parti kapatma sebepleri bizde tek tek sayılmış, ama Anayasa Mahkemesi bazen yorumda taşkınlık yapabiliyor" dedi.