loading.gif
mobile-banner-bg

Beyoğlu Kadın Kolları’ndan Muhteşem Kongre

...
28 Ocak 2015 - Çarşamba

AK Parti Beyoğlu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 4. Olağan Kongresini İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun da katılımıyla Kasımpaşa’da gerçekleştirdi.

28 Ocak günü Kasımpaşa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin’in yanı sıra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Eski İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, İl yönetim kurulu üyeleri, Beyoğlu Teşkilat Mensupları, kadın üyeler ve delegeler katıldı. Kongre salonunun düzeni, teşkilat mensuplarının bilinçli olması ve eksiksiz hazırlıklar dikkat çekti.

Lecoq: “Sorunlar, kadın eliyle şifa bulacak”

Divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan ve kongreye tek aday olarak katılan İlçe Kadın Kolları Başkanı Dr. Kübra Sarı Seo Lecoq, yaptığı konuşmayla davetlileri etkiledi. Lecoq, “Siyasetteki her bir kadın çok değerli, çok anlamlı. Sayımız erkeklerden az ama toplumu inşa etme yolunda en az erkekler kadar kıymetli bir rolümüz var. Kadının siyaset alanındaki varlığının önemini en derinden idrak eden parti AK Parti olduğu için bu saflarda siyaset yapıyoruz” diyerek kadının siyasetteki rolüne dikkat çekti. Kübra Sarı Seo Lecoq konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hem kadının, hem ülkenin sorunları, bizim ellerimle, kadının şefkatli şifalı elleriyle şifa buluyor, şifa bulacak inşallah. Kadın Kolları Kongremizin, enerjimizi tazelediğimiz yeni bir başlangıç olmasını diliyorum.”

Babuşcu, kadının siyasetteki önemini vurguladı…

Sırasıyla AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin ve İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun konuşmalarının ardından protokol mensuplarına çiçek takdim edildi. Babuşcu, konuşmasında AK Parti’nin kadına verdiği önemi anlatarak, Beyoğlu ilçesinin içinde bulundukları siyasi düşüncenin geçmişten günümüze olgunlaşmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Sahne programının bitiminden sonra, daha önce tüm kadın üyelerin seçimiyle belirlenen kadın delegeler, kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Toplam 408 delegenin 337’si oy kullanırken, kullanılan oyların tamamını alan Dr. Kübra Sarı Seo Lecoq 337 oyla yeniden ilçe kadın kolları başkanı seçildi. Oy kullanan delegelere günün hatırası olarak hazırlanan hediye çantaları takdim edildi.