loading.gif
mobile-banner-bg

AK Parti Beyoğlu, Mevlana’yı muhteşem Şeb-i Arus merasimiyle andı

...
27 Aralık 2014 - Cumartesi

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Şeb-i Arus Beyoğlu” programı vatandaşların yoğun ilgisiyle Kasımpaşa Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Program öncesinde pilav ve Mevlana şekeri dağıtıldı.

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş’un evsahipliğinde gerçekleştirilen programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Eski İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, mahalle başkanları ve yönetimleri ile 1.200’den fazla Beyoğlulu vatandaş katıldı.

Anma Etkinliğine vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Mevlana’nın ölüm gününün hatırası olarak yapılan bir anma merasimi olan Şeb-i Arus, Beyoğlu’nda özel bir programla gerçekleştirildi. Sema ekibinin muhteşem anma etkinliğini duygu dolu gözlerle izleyen Beyoğlulular, Mevlana için binlerce Fatiha okudu ve dualar etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Mevlananın, ölüm gününü “Hakka Vuslat” yani düğün günü olarak saydığını belirtti. Vatandaşların Mevlana’ya ve ilçe başkanlığı olarak yaptıkları davete büyük teveccüh göstermiş olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Muş, “Mevlânâ, ölümü kişinin aslına dönüşü veya özünün ilâhi bir cevher olması hasebiyle “Allah’a dönüş” olarak telâkki eder. Şeb-i Arus, fedakarlıkla başlar, ölüm boyunca devam eder ve öbür aleme kavuşmakla tamamlanır” şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yaptığı konuşmada, “Mevlânâ, “Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde arama, arif kişilerin gönlündedir. Bizim mezarımız. Burada ölüm olarak tezahür ediyorsa da orada doğumdur” der” diyerek, Mevlana’nın ölüme bakışını anlattı.  

Demircan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gerçekte iki türlü ölüm vardır. Birincisi, nefsi feda ederek oluşan “manevî ölüm”. Yani Hz. Peygamber (s.a.s.)’in “Ölmeden evvel ölünüz” emrince “Hak’ta yok olmak” anlamındadır. Bu ölüme, “ilk vuslat” adını da verebiliriz. İkinci ölüm ise, “fizikî ölüm”dür. Bugüne kadar, Şeb-i Arûs olarak kabul ettiğimiz, canın beden kafesinden kurtularak aslına döndüğü, katrenin denize, can ummanına erdiği an. Ki bu an “vuslat gecesi” olarak isimlendiriliyor.”

Program sonuna kadar salonda heyecan içerisinde anma merasimini izleyen vatandaşlar, İlçe Başkanı Harun Muş ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a büyük sevgi ve ilgi gösterdiler.